Blog Stage Young Colfield

Blog Stage Young Colfield

Hoi lieve Periklessers,

Ik ben Amber en ik ben inmiddels vijfdejaars (oei dat doet pijn om op te schrijven) studente B&O. Ik loop op dit moment een halfjaar stage bij Young Colfield. Young Colfield is, kortgezegd, een organisatie die traineeships aanbiedt aan WO-starters. Zij volgen een één- of tweejarig programma waarin zij ervaring op doen bij (verschillende) organisaties. Young Colfield biedt hen tegelijkertijd een programma dat gericht is op persoonlijke ontwikkeling. Jezelf leren kennen, erachter komen waar je wel en niet goed in bent en daarin groeien, zijn hierin belangrijke pijlers. Ik ben bij Young Colfield onderdeel van het staffteam als stagiaire Talent Connection, zoals dat heel mooi heet. Ik ondersteun de werving en selectie van nieuwe trainees en geef verschillende trainingen.

Vorig jaar heb ik mijn bachelorscriptie geschreven. In die periode stond ik voor de keuze wat ik volgend jaar zou gaan doen. Ik merkte dat ik nog niet echt warm liep voor een master, omdat ik nog niet goed wist wat ik wilde, waar ik écht goed in ben en waar ik energie uit haal. Ik ben toen eerst nog mee gegaan met het Research Project naar Singapore. Toen ik afgelopen december terugkwam uit Singapore besloot ik op zoek te gaan naar een stage, die mij kon ondersteunen in de zoektocht waar ik goed in ben en wat ik leuk vind. Daarnaast leek het mij goed en fijn om een keer een organisatie van binnen te zien en daar werkervaring in op te doen.

En ik ben ontzettend blij dat ik heb gekozen om een stage te doen. De afgelopen periode bij Young Colfield heeft mij erg veel geleerd over mijzelf, waar ik enthousiast van word en welke thema’s en onderwerpen mij aanspreken. Het is gaaf om mee te werken in een persoonlijke, relatief kleine organisatie waar veel ruimte is voor mij, mijn inbreng en mijn ideeën. Daarnaast heb ik de vrijheid gekregen om, naast de vaste taken, aan te geven waar ik me in zou willen ontwikkelen en wat ik wilde leren.

Mijn stageperiode heeft mij een beter idee gegeven over hoe het werkende leven eruitziet. Ook leert het mij waar ik goed in ben, maar ook zeker waar ik niet zo goed in ben. En dat het oke is om ergens níet goed in te zijn. Ik weet meer over thema’s en onderwerpen waarvoor ik warm loop. Dit alles heeft ertoe geleid dat ik vanaf september ga starten in de master Organisaties, Verandering en Management op USBO. En omdat ik bij Young Colfield ga stoppen, ben ik op zoek naar twee opvolgers die het stokje van mij gaan overnemen.

Wil je meer weten over Young Colfield, de stages of over mij? Of wil je een keer een kop koffie komen drinken op ons kantoor om de sfeer te proeven en over de stages te kletsen? Stuur me dan een mailtje op amber.paape@youngcolfield.nl!

Wie weet tot ziens!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top
X