Berenschot – stagiair(e) overheid en integriteit

Ben jij student en geïnteresseerd in de integriteit en weerbaarheid van de overheid? Wil je dat wat je tijdens je colleges hebt geleerd in de praktijk brengen, en het liefst op een plek waar je breed ervaring opdoet? Kom dan stagelopen bij Berenschot!

Je komt te werken binnen het team Openbaar Bestuur van Berenschot: een gedreven en ambitieuze club consultants met veel ervaring binnen het overheidsdomein. Je kunt enorm veel leren, proeven aan het advieswerk.

Klinkt dit goed? Lees vooral verder!

Wat ga je doen als stagiair overheid en integriteit bij Berenschot?

Als stagiair overheid en integriteit werk je mee aan het ontwikkelen van een online integriteitsgame. In deze game doorlopen gemeenteambtenaren aan de hand van first person animaties enkele ingewikkelde situaties die hun integriteit op de proef stellen. Zij worden voor lastige dilemma’s gesteld en moeten kiezen hoe zij op die situaties reageren. Door de game te spelen worden ze bewust van het feit dat integer zijn niet altijd makkelijk en vanzelfsprekend is.

Jij helpt mee om deze game volledig tot ontwikkeling te brengen, van concept naar livegang. Technische kennis is niet nodig, wel gebruik je je inzichten vanuit je studie en je enthousiasme om in een klein team snel tot een resultaat te komen: een product dat in heel Nederland wordt uitgerold! Verder werk je mee aan spannende integriteitsonderzoeken en -screenings, wie wil dat nou niet!

Berenschot biedt je de mogelijkheid het adviesvak van binnenuit te ontdekken. Je bent onderdeel van het team integriteit en je werkzaamheden zijn divers: van organiserende taken tot sparren op inhoud. We leren namelijk ook graag van jou!

Afhankelijk van hoeveel dagen per week je beschikbaar bent werk je ook mee aan andere opdrachten op het gebied van integriteit) of breder binnen de adviesgroep Openbaar Bestuur. Je krijgt bij dit alles uiteraard goede begeleiding van een adviseur met oog voor jouw persoonlijke én vakinhoudelijke ontwikkeling. Wij vinden het namelijk belangrijk dat de stage jou helpt groeien als professional.

Met wie werk je samen?

Met het team Integriteit (5 adviseurs), dat deel uitmaakt van de adviesgroep Openbaar Bestuur. De totale adviesgroep bestaat uit ongeveer zeventig professionals die zowel zelfstandig als in teams werken aan vraagstukken op het gebied van bestuurlijke inrichting, veiligheid en strategische communicatie.

Met Berenschotters om je heen kun je rekenen op slimme en een tikkeltje eigenwijze koppen als gezelschap. Met wie het hard werken is én hard lachen op zijn tijd. Onze bedrijfsuitjes en borrels zijn dan ook altijd gezellig, of het nu face-to-face of op afstand is.

Wat neem je mee?

Ambitie, leergierigheid en motivatie. Verder ben je:

  • Student van een relevantie academische opleiding, zoals Bestuurskunde, Politicologie of Rechten;
  • De hele stageperiode van september tot de kerst 2021 ingeschreven bij een universitaire onderwijsinstelling;
  • Een aanpakker!

Wat krijg je van ons?

Berenschot levert al 80 jaar onafhankelijk advies aan de overheid en het bedrijfsleven. We hebben dus de nodige ervaring en met 350 hoogopgeleide medewerkers hebben we ontzettend veel kennis in huis. Kennis die we graag delen, met onze opdrachtgevers én met jou. We durven je dan ook te garanderen dat je tijdens een stage bij ons ontzettend veel leert.

Daarnaast krijg je:

  • Een marktconforme stagevergoeding;
  • Een OV-chipkaart en leenlaptop;
  • Een informele werkcultuur met leuke en slimme collega’s;
  • Een mogelijkheid om het werken bij een adviesbureau te verkennen.

Is dit de stage voor jou?

Verras ons met jouw cv en motivatie. Mail je sollicitatie zsm naar Juliëtte Reinders via j.reinders@berenschot.nl. Zij is voor vragen te bereiken op +31615624904.

Je hebt gesolliciteerd. En nu?

Onze HR-adviseur laat je zo snel mogelijk weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking. Gaat dat goed, dan verwelkomen we je zo snel mogelijk!