Gezocht: Stagiaires campagnebegeleider, trainer en communicatiestrateeg

Stageperiodes zijn vanaf 1 februari 2023 en 1 september 2023.

Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor de begeleiding van campagnes op onze verschillende platformen die wij in samenwerking met verschillende opdrachtgevers zijn gestart. Denk aan Samen voor de buurt i.s.m. de RegioBank, Voor je Wijkie i.s.m. de Gemeente Zaanstad of Voor je Stadsie i.s.m. de Gemeente Utrecht. Als campagnebegeleider bij Voor je Buurt begeleidt je initiatiefnemers met het opzetten van een campagne om mensen bij elkaar te brengen en geld in te zamelen. Je durft kritisch te zijn en je bent niet bang om met initiatiefnemers in gesprek te gaan. Je geeft hen tips over het schrijven van een pakkende campagnetekst, hoe zij een netwerk kunnen opbouwen en bereiken en je spart met hen over tegenprestaties. Je denkt mee en je houdt in de gaten hoe de campagne loopt.
Ook ga jij de uitdaging aan om onze social media berichtgeving naar een hoger niveau te tillen. Jij denkt mee over de communicatiestrategie, bedenkt media-uitingen en bent verantwoordelijk voor de plaatsing daarvan. Daarnaast geven wij jaarlijks tientallen trainingen aan verschillende groepen mensen, ook daar ga jij deel van uit maken. Jij bent van de partij bij zowel het voorbereiden als het geven van deze trainingen, uiteraard samen met een van ons.

Romy van der Bos, student Bestuurskunde en was in 2021 campagnebegeleider bij Voor je Buurt:
”Ik kijk heel positief terug naar mijn stage periode bij Voor je Buurt. Door o.a. de workshops, campagnebegeleiding en gesprekken met opdrachtgevers heb ik mij kunnen ontwikkelen op werkgebied maar ook zeker als bestuurskundige. Het is heel gaaf om te zien hoe het proces rondom het realiseren van maatschappelijke initiatieven werkt én dat jij hier zelf een rol in kan spelen doordat je zo dicht bij de initiatiefnemers staat.”

Dus: ben je op zoek naar een uitdagende stage waar je veel kunt leren en waar je uit je comfort zone kunt stappen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat kun jij ons bieden?

 • Je hebt een relevante HBO/WO opleiding zoals Toegepaste Psychologie, Bestuurskunde, Antropologie, (Media, Informatie en) Communicatie etc.
 • Bij voorkeur ben je nog student of heb je maximaal een half jaar werkervaring.
 • Je kunt zowel mondeling als schriftelijk goed communiceren en je durft kritisch te zijn.
 • Je bent nauwkeurig, creatief, leergierig en durft aan te pakken.
 • Je wordt enthousiast van maatschappelijke initiatieven die actief willen bijdragen aan een betere wereld.
 • Je bent een gezellige borrelaar en een spelletjesfanaat.

Wat bieden wij jou?

 • Een kans om veel te leren over campagne begeleiding, crowdfunding, nationale en internationale maatschappelijke initiatieven.
 • Een kijkje in de keuken van hoe een een kleine maatschappelijke organisatie samenwerkt met onder andere partners als de gemeente Utrecht, provincie Noord-Brabant en RegioBank.
 • Begeleiding in je werk en bij het behalen van je persoonlijke leerdoelen.
 • De mogelijkheid om aan te sluiten bij meetings met partners.
 • Ruimte om zelfstandig aan het werk te gaan, het streven is om jou uiteindelijk in te zetten als volwaardige collega. Het blijft zeker niet bij koffie halen!
 • De tijd om je eigen activiteit, project of onderzoek op te zetten. Dit kan van alles zijn, van zelf een crowdfunding campagne starten tot het uitvoeren van een wetenschappelijk onderzoek.
 • Een vergoeding van 400 euro per maand bij een werkweek van 40 uur per week.
 • Werken met een hecht team op kantoor in Utrecht (als de Corona-maatregelen dat toelaten). Hier hebben we geregeld leuke borrels om de maand af te sluiten.

Ben jij op zoek naar een uitdagende leer- en werkstage waar je vanaf februari 2023 of september 2023 4/5 maanden ervaring op kunt doen en waar je ook kans op doorgroeimogelijkheden hebt? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar Sterre de Haan vacature@voorjebuurt.nl o.v.v. Sollicitatie stage. Met vragen kun je bellen naar 020–3377055. Voor meer informatie kijk op voorjebuurt.nl.

Ervaringen van voorgangers! 

Mirjam van ‘t Slot studeerde militaire geschiedenis en was campagnebegeleider bij Voor je Buurt:
“Bij Voor je Buurt kun je terecht voor een leerzame stage met goede begeleiding. Je krijgt alle ruimte om te leren wat je wilt leren binnen een stichting die zich continu ontwikkelt. Aanrader!”

Nikki Theeuwes, studeerde Algemene Sociale Wetenschappen en was campagnebegeleider bij Voor je Buurt:
“Ik heb het enorm naar mijn zin bij Voor je Buurt! Vanaf dag één kreeg ik eigen verantwoordelijkheid in het contact met initiatiefnemers en door het geven van trainingen en workshops heb ik aan mijn eigen leerdoelen kunnen werken. Het werken binnen een klein team betekent dat er veel ruimte is om vragen te stellen en voor mijn eigen inbreng. Zo heb ik meegedacht over de invulling en opzet van workshops en kon ik mee naar vergaderingen als ik dit wilde. Terugkijkend op de afgelopen maanden heb ik volop de praktijkervaring op kunnen doen die ik wilde en dat ook nog eens binnen een gezellig team!’