2019/2020 Seoul – Simon Holl

Beste USBO’er,

 ben jij op zoek naar de ultieme uitdaging binnen de Bachelor B&O? Overweeg dan serieus eens de Research Project Commissie! Kort samengevat is het Research Project een internationaal onderzoeksproject dat wordt georganiseerd en uitgevoerd door studenten van de Bachelor B&O. Écht uniek in Nederland! Hoe ziet zo’n Research Project (onder USBO’ers vooral bekend als ‘RP’) er dan precies uit? Zo’n 20 studenten doen in duo’s verschillende onderzoeken binnen een overkoepelend thema. Daarvoor voeren zij het veldwerk uit op een internationale bestemming waar zij zo’n 6 weken verblijven.

  Eerdere edities deden al onderzoek naar watermanagement in Lombok Indonesië, onderzochten Smart Cities in Singapore en onderzochten de invloed van mega evenementen zoals het WK-voetbal op lokale gemeenschappen in Rio de Janeiro. Vaak wordt het Research Project afgesloten met een symposium waar de onderzoeken worden gepresenteerd en een bundel waarin alle onderzoeken staan weergegeven op een levende en toegankelijke manier.

 Je kan je natuurlijk aanmelden als een van de 20 onderzoekers, maar ik zou je van harte willen aanbevelen om plaats te nemen in de Research Project Commissie. Als commissie organiseren jullie het project en faciliteren jullie de onderzoekers. Een enorme uitdaging waar ook nog eens studiepunten mee te behalen zijn! De commissie start al een jaar voordat de reis plaatsvindt met de voorbereidingen. Jullie bedenken het thema en de bestemming, zoeken relevante sponsoren en partners voor bij het project (in binnen- en buitenland), werven en selecteren zelf alle deelnemende studenten, ontwikkelen moduleonderwijs voor de onderzoekers, boeken vluchten, verblijf en activiteiten op bestemming en maken een draaiboek. Jullie gaan zelf ook mee op reis en begeleiden daar de onderzoeksduo’s en organiseren ontspannende en educatieve activiteiten daar. Ook onderhouden en versterken jullie daar de opgebouwde contacten met partners. Jullie beheren de financiën van het project, bouwen een website en zetten het project (online) op de kaart. Daarnaast organiseren jullie het symposium en ontwerpen en schrijven jullie mee aan de bundel. De komende twee jaar heb je dus genoeg te doen!

 Dit alles is een enorme uitdaging die ik elke student die in zijn Bachelor al impact wil maken zou willen aanbevelen. Het is een project waar je al je ambitie, creativiteit en avontuurlijkheid in kwijt kunt. Verlies jezelf in het mooiste wat USBO je te bieden heeft en meldt je aan als commissielid! En mocht dat toch niet iets voor jou zijn volg dan de commissie op de voet en meld je aan als deelnemer zodra de werving start!

 

Simon