Samenwerken

Perikles is de studievereniging van de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap in Utrecht en vertegenwoordigt alle studenten die aan dit departement studeren. Afgelopen jaren is arbeidsmarktoriëntatie binnen zowel de universiteit als binnen de vereniging steeds hoger op de agenda gekomen. In dit kader organiseert Perikles jaarlijks verschillende activiteiten om studenten kennis te laten maken met de carrièreperspectieven na B&O. Zo organiseren wij jaarlijks een bedrijvendiner, een serie masterclasses, inhousedagen, enz.

Omdat wij als studievereniging dicht bij de studenten staan, kunnen wij de schakel vormen tussen de arbeidsmarkt en student. Samen met de organisatie gaan wij rond de tafel, bekijken we wat de wensen zijn en kijken we vervolgens hoe we daar als vereniging het beste op aan kunnen sluiten. Zo hebben studenten niet alleen een interessante dag, ook organisaties halen zo het maximale uit hun investering!

Ook dit jaar is Perikles weer opzoek naar interessante organisaties in het werkveld van Bestuurs- & Organisatiewetenschap. Wilt u samenwerken met Perikles en zo toegang verkrijgen tot studenten van de beste bestuurskundige opleiding van Nederland? Neem dan contact op met Marleen Hoogendijk, toekomstig Coördinator Extern van studievereniging Perikles via extern@svperikles.nl of 030-253 92 69.

Digitale promotie

Naast het organiseren van activiteiten is er ook de mogelijkheid om digitaal onder de leden van Perikles te promoten. Voorbeelden hiervan zijn een direct-mail, een Facebookbericht of een bericht op onze LinkedInpagina. Wilt u snel veel studenten bereiken en zo onder de aandacht komen bij een grote groep Periklessers? Neem ook dan contact op met Marleen Hoogendijk, toekomstig Coördinator Extern van studievereniging Perikles extern@svperikles.nl of 030-253 92 69.

Momenteel werkt Perikles samen met de volgende bedrijfspartners:

Perikles Adviesgroep

Naast de organisatie van activiteiten, bieden wij studenten en bedrijven ook de kans om kennis met elkaar te maken door onze adviesgroep. De Perikles Adviesgroep (PAG) is verbonden aan studievereniging Perikles en gelieerd aan de studie Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Het doel van de Perikles Adviesgroep is om enerzijds studenten kennis te laten maken met het adviesvak en het bedrijfsleven, anderzijds om organisaties te adviseren over complexe problemen. Onze studenten leveren organisaties nieuwe perspectieven.

De Perikles Adviesgroep is een werkgroep bestaande uit telkens vier tot zes studenten die samen gedurende tien weken werken aan een adviesopdracht van een professionele organisatie. In deze tien weken krijgen zij ondersteuning van docenten van de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap, een professionele consultant en een panel van alumni, allen werkzaam in de adviessector.

Referenties
In 2015 werkte de Perikles Adviesgroep samen met Stichting Move. De Adviesgroep onderzocht in hoeverre er binnen de projecten van Stichting Move verbinding plaatsvond tussen studenten en kinderen. Begin 2016 werd onderzoek gedaan in opdracht van de Provincie Utrecht. Er werd onderzocht hoe studenten beter betrokken kunnen worden bij de provincie. Daarnaast is een opdracht geweest bij over de Giro d’Italia en bij Gemeente Stichtse Vecht.
Lees hier het adviesrapport dat de PAG presenteerde aan de Provincie Utrecht: ‘Vijf oplossingen om jongeren te betrekken bij de provincie Utrecht’

Maatschappelijke Projecten

Een maatschappelijke partner van Perikles is Stichting MOVE. Perikles heeft niet alleen een adviestraject met stichting MOVE georganiseerd, maar draagt ook jaarlijks bij aan de maatschappelijke projecten.

Samen met hen starten wij elk jaar een projectgroep op en brengen zo studenten en kinderen uit krachtwijken bij elkaar. Samen pakken zij verschillende thema’s aan, van verkeersveiligheid tot maatschappelijk ondernemerschap.
Voor meer informatie over Stichting Move, klik hier!