Research Project

Het Research Project is een internationaal en sociaal-maatschappelijk georiënteerde onderzoeksvak dat eenmaal per twee jaar plaatsvindt. Het project wordt georganiseerd door een Periklescommissie, in samenwerking met USBO.

Research Project commissie 2017/2018

Powerpoint interessebijeenkomst

Research Project Suriname
Het Research Project dat afgelopen jaar is organiseerd, was een onderzoek naar publieke waarde creatie door middel van maatschappelijke zelforganisatie in Suriname. Binnen dit thema staan drie domeinen centraal, namelijk Onderwijs & Opleiding, Zorg & Welzijn en Taal & Cultuur. Suriname is een land volop in sociaalmaatschappelijke ontwikkeling. Met dit onderzoek is gekeken hoe door middel van initiatieven vanuit burgers, organisaties en/of private partijen waarde kan worden toegevoegd aan de Surinaamse samenleving. Op wat voor een manieren kunnen deze samenwerkingsverbanden bijdragen aan de verbetering van het sociaalmaatschappelijk leven van Suriname? Een voorbeeld van een dergelijk samenwerkingsverband betreft een project waarbij wordt geprobeerd de kansen van anderstalige kinderen in Suriname vergroten. Dit proberen zij te doen door een krachtige leeromgeving te creëren.

In november en december 2016 zijn 28 studenten afgereisd naar Suriname om dit onderzoek uit te voeren. Tot die tijd zijn zij druk bezig geweest met de organisatie van de reis, het voorbereiden van het onderzoek en het verdiepen in het land.

De volgende personen zitten in de commissie van het Research Project Suriname: Stijn Jansen (voorzitter), Emilie Brenninkmeijer (vice-voorzitter en functionaris externe communicatie), Rik Wijnhof (penningmeester), Nicole Kremer (acquisitie functionaris), Bart Heuts (functionaris deelnemers), Ditte Ilbrink (coördinator vanuit Perikles), Michèle Donck (functionaris cultureel en facilitair) en Lotte Kleinpenning (secretaris).

De volgende personen zullen het onderzoek uitvoeren in Suriname: Anouck Gielisse, Mirthe de Kok, Ayleen Jansen of Lorkeers, Zoey de Jong, Maxime Dekkers, Janne van Stokkom, Bart Haagsma, Jan Jacob Vogelaar, Fabio Bravo, Eline Fekkes, Mayra Keuning, Bas Litjens, Frederique de Jong, Eline Lenders, Margot Visschers, Susan van Hooijdonk, Pepé Dekker, Fleur Schoenmakers, Justien Dingelstad en Siem Poelman.

De twintig deelnemers van het Research Project voerden hun onderzoek niet alleen uit. Alle onderzoeksduo’s zijn namelijk gekoppeld aan een Surinaamse student van de Anton de Kom Universiteit in Paramaribo. Gezamenlijk hebben de onderzoekstrio’s toegewerkt naar een gedeeld eindproduct. Juist deze samenwerking tussen de Surinaamse studenten en de deelnemers van het Research Project maakt dit project zo uniek.

Op woensdag 5 april 2017 vond op USBO het Symposium van het Research Project 2016-2017 plaats. Gedurende deze dag presenteerden de deelnemers van het project hun onderzoeksresultaten, deelden zij hun ervaringen en is tevens de onderzoeksbundel officieel gepresenteerd worden. Ook vond de première van de documentaire plaats. Dit alles werd in samenwerking tussen de Nederlandse en Surinaamse studenten gedaan. Ook de Surinaamse studenten waren namelijk bij het Symposium aanwezig. Kijk HIER  de documentaire terug

Ga voor meer informatie naar de website of Facebook van het Research Project!

Top