Commissies, werkgroepen en raden

Commissies

Studievereniging Perikles zorgt ervoor dat gedurende het hele studiejaar leuke en afwisselende activiteiten georganiseerd worden. De meeste activiteiten worden door een commissie of werkgroep georganiseerd. Wil jij jezelf uitdagen en meer uit je studietijd halen? Wil je (oudere) studiegenoten leren kennen en een leuke tijd hebben waarbij gezelligheid centraal staat? Word dan actief bij Perikles! Met alle commissies en werkgroepen die Perikles rijk is, zit er altijd wel een commissie of werkgroep tussen die perfect aansluit bij wat jij leuk vindt.
Rechts vind je alle commissies en werkgroepen die Perikles heeft. Elk Perikleslid mag in één commissie plaatsnemen per jaar. Werkgroepen bestaan vaak uit minder leden dan commissies, maar wat vooral kenmerkend is aan werkgroepen is dat het mogelijk is om in meerdere werkgroepen plaats te nemen. Ook is het mogelijk om tegelijkertijd aan een werkgroep en een commissie deel te nemen. Als je na het lezen van deze stukjes nog vragen hebt, dan ben je natuurlijk altijd van harte welkom op onze bestuurskamer! Wil je weten welke activiteiten er op korte termijn aankomen? Kijk dan in de agenda!

Activiteitencommissie Educatief

De Activiteitencommissie Educatief (ACE) organiseert zoals de naam al doet
vermoeden educatieve activiteiten voor de leden van Perikles. Hierbij kun je denken aan een lezing of een workshop, maar wij proberen ook activiteiten te organiseren waarbij we op een creatieve manier omgaan met het educatieve aspect. Zo is afgelopen jaar een rondleiding bij de Nederlandsche Bank georganiseerd en hebben we een theatervoorstelling over democatie bezocht. Kortom: voor een leerzame en leuke activiteit ben je bij ons aan het goede adres, dus we zien je graag bij de ACE verschijnen! De commissie wordt dit jaar gevormd door  Sebastian Wijnands, Thomas Staats, Jana de Rooij, Roel Dijkstra, Eva Vermeulen, Carmen Dymanus en Jonathan van de Gronden, Renee van den Berge en vanuit het bestuur gecoördineerd door Nina Ruijfrok.

Heb je een vraag aan de ACE? Mail dan naar ace@svperikles.nl.

Activiteitencommissie Ontspannend

Dit is de Activiteitencommissie Ontspannend (ACO)!

Dit jaar zullen wij prachtige activiteiten organiseren die je hersenen zullen doen ontspannen, want dat is ook belangrijk. Wij zullen ons volledig inzetten om interessante, maar ook gewoon leuke activiteiten te organiseren waar jullie Periklessers van kunnen genieten. We hopen jullie allemaal te zien aankomend jaar en kunnen niet wachten om te beginnen!
De ACO bestaat dit jaar uit Emma Bosman, Tijmen Planting, Anouk Jorna, Sanne plug, Terri van der velden, Julien Balk, Saskia de Koeijer en Floris Somsen. De Coördinatie wordt gedaan door Daan Ceelen.
Heb je een vraag aan de ACO? Mail dan naar aco@svperikles.nl.

Activiteitencommissie Sport

De Activiteitencommissie Sport organiseert het activiteitenaanbod op het sportieve vlak. De ACS organiseert zowel actieve activiteiten, zoals clinics en sporttoernooien als inhoudelijke activiteiten zoals en werkbezoeken over sportonderwerpen. Hoogtepunt van het ACS-jaar is de organisatie van de Batavierenrace, waar elk jaar weer een grote groep Periklessers aan deelneemt.
De ACS bestaat dit jaar uit de volgende Periklessers:
Iris Dedding, Casper Tjoa, Isa Geerts, Floor Smeets, Tim van der Veer, Berend Driessen, Roos de Reuver en Raf Perree.
Vanuit het bestuur wordt deze commissie gecoördineerd door Marleen Hoogendijk
Heb je een vraag aan de ACS? Mail dan naar acs@svperikles.nl.

Almanakcommissie

De almanakcommissie maakt van het afgelopen verenigingsjaar een jaarboek. Daarin zijn veel foto’s en verslag van activiteiten terug te vinden. Ook staan er interviews met de commissies en bestuur in de almanak. Dit jaar is de almanak volledig in het thema van Rijzende sterren, zo worden ook rijzende sterren geïnterviewd en is een vragenlijst onder alle Periklessers verspreid waarin de superlatieven worden bevraagd.
De commissie bestaat uit: Charlotte Laverman, Emmy Pinckaers, Felix Vogel, Jeroen van Velzen, Loes van der Hijden, Nicole Hofte, Pelle Bronkhorst en Saloua van Roeden. Rick Westland is coördinator vanuit het bestuur.

Carrièrecommissie

De Carrièrecommissie organiseert diverse, op de arbeidsmarkt gerichte, activiteiten. De activiteiten omvatten alle invalshoeken van B&O en zijn vooral gericht op bachelor 3- en masterstudenten.
De Carrièrecommissie organiseert elk jaar op de arbeidsmarkt gerichte activiteiten voor studenten die zich willen oriënteren op hun toekomstige carrière. Deze activiteiten bieden studenten de kans op een laagdrempelige manier kennis te maken met verschillende interessante werkgevers. Daarnaast zijn de activiteiten van de Carrièrecommissie interessant voor het leggen van contacten voor een afstudeerscriptie, stage of traineeship via bijvoorbeeld het bedrijvendiner.
De Carrièrecommissie bestaat uit Erwin de Craen, Ian Verkaik, Jeroen Steegmans, Sjoerd van den Brink, Bastian Zoodsma en Matthijs Timmermans Marleen Hoogendijk begeleidt vanuit het bestuur deze commissie.
Heb jij een vraag aan de Carrièrecommissie? Mail dan naar cc@svperikles.nl!

Feestcommissie

De Feestcommissie is de oudste commissie van Perikles, vanaf het moment dat Perikles werd opgericht is er al een Feestcommissie. De Feestcommissie organiseert door het hele jaar heen themafeesten, voorbeelden hiervan zijn het Who’s your Hero-feest, het astronomische lustrumfeest en het USA-feest.
De commissie bestaat uit: Cas van Motman, Eveline Monrooij, Jayde Kalkhoven, Jop de Graaf, Julya Groen, Luke Klein, Sjors van Boheemen en Winnie Ruizendaal.  De commissie wordt dit jaar begeleid vanuit het bestuur door Daan Ceelen.
Heb je een vraag aan de Feestcommissie? Mail dan naar feco@svperikles.nl.

Introductiecommissie

De Introductiecommissie verzorgt binnen Perikles het introductiekamp waar alle nieuwe eerstejaars van de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap naartoe kunnen gaan. Dit weekend draait om kennismaking op een leuke en ontspannen manier. Met veel plezier verzint de IC ieder jaar weer de meest creatieve kennismakingspellen, activiteiten en natuurlijk feesten voor ‘onze’ eerstejaars.
De Introductiecommissie bestaat dit jaar uit: Bo Veldhuizen, Jaël Warrink, Lisa Snooy, Maud Heijs, Max van Hooft, Merel van Opstal, Nina Breedveld, Riemer Westerbeek, Roel Janssens en Twan van der Sloot.  De commissie wordt dit jaar begeleid vanuit het bestuur door Daan Ceelen.
Heb je een vraag aan de Introductiecommissie? Mail dan naar intro@svperikles.nl.

Ouderdagcommissie

De Ouderdagcommissie organiseert de jaarlijkse ouderdag voor de ouders van de eerstejaarsstudenten van B&O. De ouderdag vindt dit jaar plaats op 22 maart 2017. Ouders kunnen zelf aan den lijve ondervinden hoe het is om op USBO te studeren. De interactieve colleges, interessante werkgroepen en levendige discussies komen allemaal aan bod tijdens deze dag.
De ouderdag commissie voor dit studiejaar zal nog gevormd worden

Perceptie  Redactie

De Perceptie is het magazine van Perikles, dat vier keer in het jaar uitkomt. De redactie werkt elke keer weer aan een nieuwe afwisselende editie, met actuele discussies, interviews, verslagen van activiteiten, columns en andere voor B&O-studenten interessante stukken.
Dit jaar bestaat de redactie uit de volgende Periklessers: Alysa Eijkelenboom, Marcel Brons, Mats Loeve, Parmis Shirjahani, Sara Lutgerink, Simone Arnold, Thom van den Berg en Vera Niewenhuijse. Marcel Meeuwissen is de coördinator vanuit het bestuur.
Heb je een vraag aan de Perceptieredactie? Mail dan naar perceptie@svperikles.nl.

Research Projectcommissie

Het Research Project
Het Research Project is een uniek project waarbij twintig studenten uit het derde jaar of hoger als deelnemers meegaan naar een ander continent om onderzoek uit te voeren. Zij worden hierbij begeleid door docenten van USBO en werken samen met een lokale partneruniversiteit. Ook lokale en internationale maatschappelijke partners maken deel uit van dit bijzondere project.

De commissie
Zeven studenten houden zich ruim anderhalf jaar bezig met de organisatie van het Research Project. De commissie kiest de bestemming, selecteert de deelnemers, organiseert de voorbereiding, zet een onderwijsprogramma in elkaar, regelt alles in het land zelf, organiseert een afsluitend symposium en is verantwoordelijk voor de publicatie van de artikelen.
De Research Commissie voor het volgende project wordt momenteel gevormd. Deze zal vanuit het bestuur gecoördineerd worden door Nina Ruijfrok
Research Project 2016
Tijdens de vijfde editie van het Research Project zal onderzoek gedaan worden naar publieke waardecreatie door middel van maatschappelijke zelforganisatie in Suriname. Tijdens het onderzoek kunnen de deelnemers zich richten op verschillende thema’s waar deze initiatieven betrekking op hebben. Het gaat dan om de thema’s taal en cultuur, onderwijs en opleiding en zorg en welzijn. Meer informatie is te vinden op www.researchprojectsuriname.nl. Als je het leuk vindt om op de hoogte te worden gehouden van de ontwikkelingen rond het researchproject kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief door te mailen naar researchproject.usbo@uu.nl

Studiereiscommissie

‘Eventjes een studiereis organiseren’, het is altijd een hele happening maar de Studiereiscomissie gaat elk jaar weer hard aan de slag om wederom een knallende week neer te zetten die vol zit met educatieve, culturele en ontspannende activiteiten! De Studiereiscommissie heeft Perikles ondertussen al op veel bestemmingen binnen en buiten Europa op de kaart gezet. Zo zijn er de afgelopen jaren reizen georganiseerd naar Marokko, Rusland, IJsland, Turkije, Hongarije, Servië, Scandinavië en Griekenland.
De Studiereiscommissie 2017|2018 bestaat dit jaar uit:
Hannah van Delden, David Wolf, Bram van Ommen, Alex Rijnders, Jet Boverhuis, Daniël Hagmeijer, Sophie Derksen en Jim Lustenhouwer De coördinator vanuit het bestuur is Nina Ruijfrok.
Heb je een vraag aan de Studiereiscommissie? Mail dan naar stuco@svperikles.nl.

Symposiumcommissie

De Symposiumcommissie heeft op 17 mei 2017 het symposium van Perikles georganiseerd. Het was een prachtige dag vol lezingen en workshops in het thema “In beeld” onder andere Ivo Opstelten, André Rouvoet en van der Laan&Woe kwamen spreken op het symposium.
Het volgende symposium zal worden neergezet door de volgende commissieleden: Fabian Patty, Fay Verkade, Kalid Hassan, Marieke Pechtold, Marolise de Vrij, Nienke van der Linden, Thomas Bijl en Veerle Oude Alink.
Rick Westland is coördinator vanuit het bestuur.

Weekendje Wegcommissie

De Weekendje Wegcommissie (WWC) organiseert elk jaar twee weekendjes weg, één naar het buitenland en één in het mooie Nederland. De commissie organiseert allerlei ontspannende maar ook inhoudelijke activiteiten gedurende het weekend.
De WWC bestaat dit jaar uit de volgende Periklessers: Chris Noij, Floortje Jorna, Lotte van den Brink, Luna Kuijper, Robbert Hoogeveen, Roos Hofstra, Sander Legen en Severien Verbeek.  Vanuit het bestuur is Marcel Meeuwissen de coördinator.
Heb jij een vraag aan de WWC? Mail dan naar wwc@svperikles.nl.

I

Top